Permakultur og plantemad
Denne side handler om glæden ved en naturlig livsstil og om min lidenskab for permakultur og spændende plantebaseret mad.
Klimavenligt og bæredygtigt
Jeg bor selv i et ”almindeligt hus” på landet. Som årene går, bærer både huset og haven mere og mere præg af, at jeg elsker permakultur – et koncept til at dyrke jorden og til at leve sit liv på en sådan måde, at det er i overensstemmelse med naturens principper og dermed både klimavenligt, bæredygtigt og etisk forsvarligt.
Plantebaseret mad
Jeg spiser overvejende plantebaseret mad. Det er mig en stor glæde at være kreativ i køkkenet, at tilberede nemme og ikke så nemme raw food retter og andre veganske retter, og at eksperimentere med fermentering.
Vilde urter
Jeg interesserer mig meget for vilde urter – det, som nogen desværre vil kalde for ”ukrudt”. Jeg spiser både blomster og blade af en del vilde urter, og de glæder mig i min naturnære have, hvor de har mange funktioner.
Mindre kemi og mindre plastik
Jeg prøver så vidt muligt at undgå at ”lege med” i nutidens overforbrugskultur. For mig er det hver gang en lille succesoplevelse, når jeg kan finde en mindre ressource- eller plastikkrævende løsning på en lille dagligdagsting. Og naturligvis vil jeg ikke bruge kemi, medmindre det er meget strengt nødvendigt. På min krop, i badeværelset, i rengøringen og i andre sammenhænge.
Med naturen
Det er min dybe overbevisning, at vores lykke og vores sundhed – både fysisk og psykisk – er afhængige af, at vi lever i overensstemmelse med både vores indre natur og den ydre natur omkring os.
Min baggrund
Jeg har en baggrund som planteavlsagronom og har i en del år arbejdet praktisk i landbruget.
Foruden at have skrevet Din lille praktiske bog om fermentering kan jeg også bookes til en workshop om fermentering eller raw food eller til et foredrag om permakultur.